Pressed sushi with mamakari.ままかりの押し寿司 1005

The other day, my husband went to Shimane Prefecture
to take pictures of trains.
His souvenir was pressed sushi with mamakari fish.
He has always loved it, so he got off at Okayama station and bought it.
Makari" is a small fish (about 10-15 cm in length) in the herring family.
Its correct name is "sappa" and it contains a lot of calcium and vitamins.
It is pickled in vinegar and uses such as oshizushi (pressed sushi)
or local dishes.

先日、夫が島根県へ鉄道の写真を撮りに行きました。
お土産は、ままかりの押し寿司でした。
夫はこれが以前から大好きで、岡山駅で途中下車して買ってきました。
「ままかり」はニシン科の小さな魚(体長10~15cm程度)です。
正しくは「サッパ」といい、カルシウムやビタミンが豊富に含まれています。
酢漬けにして押し寿司や郷土料理などに利用されています。



ままかりはさっぱりして、とても美味しいです。
他に炙り鰆の押し寿司と老舗の郷土菓子がありました🐟🍡


Cooking 836 🥦ブロッコリーのツナ和え🥦
ブロッコリーは小房に分けて蒸します。
ツナの水煮とポン酢、胡椒を混ぜ合わせて
その中に冷めたブロッコリーを
混ぜ合わせてできあがり🍚

ブロッコリーが多くても少なくても美味しいです🥦

by krinrinka | 2023-06-04 00:21 | 暮らしつれづれ  

<< Fudge, a tradit... Okuidumo Orochi... >>